7 tips voor een geslaagde babyborrel

Planning
Start op tijd! Zo kan je de uitnodiging voor de babyborrel meteen met je geboortekaartjes meesturen. Zorg wel voor een apart kaartje zodat je een onderscheid kan maken tussen wie naar het ziekenhuis komt en wie naar de babyborrel... 
Het feest wordt meestal 6 tot 8 weken na de geboorte gehouden. Hou er wel rekening mee dat hoe langer je wacht, hoe meer mensen er eerst thuis op bezoek zullen komen én daarna nog eens naar de babyborrel komen. 

Locatie
Wil je een gezellige babyborrel voor een kleine groep? Dan kan je de woonkamer vrijmaken of bijvoorbeeld in de tuin een tent neerzetten. De babyborrel in eigen huis organiseren heeft dan ook veel voordelen: je kleine spruit kan rusten in zijn of haar vertrouwde omgeving wanneer dit nodig is. Je bespaart de huurprijs van een zaal en achteraf hoef je niet te sleuren met de ontvangen kadootjes. Hebben jullie te weinig ruimte om de babyborrel thuis te organiseren? Dan kan je er toch voor kiezen om een zaal(tje) te huren. 

Kleur
Ga voor kleur! Durf naast het standaard roze of blauw ook kiezen voor pasteltinten, goud of juist hele flashy-kleurtjes. Gebruik het kleur ook in de decoratie, kledij, recepten, uitnodigingen of knutsel zelf enkele pronkstukken in elkaar.

Bedankt
Zorg dat de gasten het bedank-aandenken achteraf nog kunnen gebruiken (of opeten)! Denk bijvoorbeeld aan een bloempotje gevuld met snoepjes, zeepjes, koekjes, een memoblokje met naam of foto van je kleine spruit, een Merci-chocolaatje met een kaartje 'Merci dat jij er was'... Want eerlijk? Anders vliegt het waarschijnlijk toch na een tijdje gewoon de prullenbak in.
Psst... vergeet niet om de Meter en Peter die dag extra in de verf te zetten!

Kindjes blij = ouders blij
Als je van plan bent veel andere jonge ouders uit te nodigen, zorg je best voor een slaap- en speelhoekje voor hun allerkleinsten, zodat het een leuke namiddag wordt voor klein en groot! Voorzie een veilig hoekje voor de kinderen die komen meevieren waar ze zich kunnen amuseren zodat hun ouders de kans hebben om rustig bij te praten. Denk aan kindergrime, ballonsculptuur, springkasteel, kleur- en knutseltafel, TV met kinderfilmpjes, een clown, verkleedkoffer... Voorzie eventueel ook een oppas/babysit die zich volledig kan concentreren op de kleinste gasten.

Wees origineel
Gebruik babyfeest-viltjes zodat jouw gasten een boodschap voor de ouders en de baby kunnen neerpennen. Leuk alternatief voor een klassiek babygastenboek én het is een mooie herinnering voor later.

Iedereen verwacht een tafel om de pakjes op te verzamelen, dus wees creatief en zet eens een babybox in de plaats. 

Hoelang duurt het feest?
Na een tijdje ben jij niet alleen moe, maar heeft ook je kindje genoeg van al die aandacht op zijn/haar feest. Zet een eindtijd op de uitnodiging en voel je niet schuldig als je mensen weg moet gaan sturen. Kennen de bezoekers van jouw borrel de gewenste eindtijd, dan gaan ze waarschijnlijk al voor het einde van de borrel weg.

Veel plezier op jullie baby's eerste feestje! En vooral... probeer er zelf ook van te genieten! 

Laat een reactie achter

Opgelet: reacties moeten worden goedgekeurd voor ze geplaatst worden.